Farsund14051616
Foto: Alf Sverre Torgersen
Til toppen

BOOKING

For mer informasjon og booking:

Farsund

Farsund kommune er dannet av de fire tidligere kommunene Farsund, Spind, Herad og Lista. Kommunens ca. 9.500 innbyggere er hovedsaklig bosatt rundt de tre tettstedene Farsund by, Vanse og Vestbygda.

Farsund ble by i 1795. Handel og skipsfart la grunnlag for velstand, og "byen ved sundet" var en periode verdens største sjøfartsby etter folketallet. Hvert år i juli oppføres Kaperspillet i Farsund. Byen er kjent som Kaperbyen og Kaperspillet tar utgangspunkt i krigen 1804-1814. Napoleons krigen herjet, og engelsk-mennene hadde tatt med seg det meste av den dansk-norske flåten i København i 1807. Som et ledd i krigføringen oppfordret myndighetene kystbefolkningen til å utruste raske seilbåter som kaperfartøyer.

Vanse var tettsted i det som før kommunesammenslåingen var distriktets mest folkerike kommune. Stedet er svært gammelt med blant annet en av landets største og eldste kirker.

Vestbygda oppstod rundt den eneste gode havnen på den værharde Listakysten. Store moloer sørger for en trygg havn for de mange fiskebåtene i området. Bygdas tette bånd til Amerika vises på bebyggelse, språk og kultur.

Farsund Fjordhotel vil svært gjerne være med å legge forholdene til rette slik at du får et komfortabelt og hyggelig opphold i vår koselige småby, med tilhørende herligheter og severdigheter.

La deg sjarmere - velkommen til Farsund og Farsund Fjordhotel.
brettseiling

Brettseiling

Flott hav og flotte strender - Eldorado for brettseiling.
_d%3D354%26p%3D2027%26t%3D4%26

Fuglekikking

Ved Lista Fuglestasjon som ligger på området til Lista Fyr drives det standardisert ringmerking av fugl og registrering av fugletrekkene fra og til Norge.
004

Kulturminner

Listalandet er kjent for sine utallige fornminner, og et av de mest kjente funnstedene er Pennefeltet.
IMG_1180

Lista

Listalandet - Kulturminner - Flotte strender - Utvandrerhistorie etc.
-MG-9738-400750

Nordberg Fort

Leiren er et av få tyske kystfort som er bevart i sin opprinnelige form, og er i dag fredet som kulturminne.
Amerikanske-Lista

"Everything American"

Har du en liten del Amerika i hjertet ditt, gode minner derfra eller rett og slett lyst til å oppleve noe gøy og annerledes?
brettseiling

Sykkeltur i det blå

Nyt den fine utsikten fra sykkelsetet. Her er mange flotte turmuligheter.
IMG_2795

Andre aktiviteter og opplevelser

Sørlandsbadet - Gocart - Bowling - Turer m.m.